Case Study: CBC Regional Broadcast Centre

About This Project

This project involved building an expansion to the old CBC building in downtown Vancouver, along busy West Georgia Street.

 

One challenge was continuing TV and radio production in the existing building throughout the construction process. BKL assessed this potential impact by obtaining real-world data: instrumenting selected areas of the building and measuring transmission of sound to critical areas from controlled examples of typical construction operations (jack-hammering, demolition, dropped loads, etc.), prior to commencement of demolition/construction on the site. At the same time, these field trials gave CBC personnel a hands-on, subjective impression of the degree of noise penetration, which allowed them to gauge possible disruption of broadcast operations. An important part of this work was to meet with the stakeholders to explore the feasibility of possible mitigation scenarios, and establish users’ requirements for limits of acceptable noise intrusion. Various solutions were implemented following the assessment process including: building additional walls to shield sensitive TV studio areas, saw cutting concrete slabs to prevent structure borne noise transmission, detailed scheduling of construction and production activities to minimize disruption, etc.

 

Once the “production” issues were addressed, the “project” issues took the front seat. Specialized aspects included addressing the intrusion of traffic and emergency vehicle noise into the proposed integrated news room and the control of noise from renovated and new HVAC and exhaust systems. From this point forward everything became business as usual: meetings with the design team, in-house design and analysis, reports, shop drawings review, site visits, testing, testing, testing…

 

Highlights:

 

  • We specified the sound isolation requirements for the building envelope around the news room and the radio studios along West Georgia Street. Before installation, a sample of the glazing used for the curtain wall was sent for testing to the acoustical laboratory of University of Alberta to confirm its sound isolation performance.
  • Silencers were installed to control noise transmission to the TV and radio suites with excellent results.
  • Sound absorptive treatment was recommended and installed in the news room, radio and edit suites to control reverberation and loudness.
  • A temporary wall was built around the Canada Now studio to allow normal operation during construction.

 

In the end, our efforts helped to build a successful project with an end product that stands out among similar venues.

Category
Case Studies, Commercial
Tags
Building Services Noise & Vibration, Commissioning, Construction Noise Monitoring, Diagnostics, Field Reviews, High Performance Acoustics, Noise Mitigation Design, Open Office Acoustics, Room Acoustics, Sound Isolation, Speech Privacy, Vibration Isolation